manusia akhir zaman

assalammualaikum. 

20/01/2012. 
buat pertama kali dalam 2012, hari jumaat diturunkan dengan hujan rahmat=)
baguskan? kaum kaum adam menunaikan solat jumaat seminggu sekali. bukan susah. tapi,senang.
jumaat penghulu segala hari. hari yang paling indah hari jumaat.


okay okay. sudah. tujuan aku menulis post hari ni adalah untuk memperingatkan manusia akhir zaman.
aku mungkin cuma remaja biasa,banyak buat dosa. kan kan? tapi,tak salah aku nak share. . 
tolong jangan membazirkan air liur nak mengata. tak selamat nanti. kita semua mana sempurna sangat. 
aku pun pernah mengata orang. mulut lah kaan. mana boleh duduk diam. tak kisah lah korang nak cakap apapun. meluat? tak payah baca. senang. jimat time~ kalau cerita pasal ni,alamatnya memang tak kan pernah habis. . just move away from here. button merah ada kat atas tu. sila klik. ok,thanks.=)




“Pada akhir zaman nanti akan muncul golongan-golongan manusia yang berwajah manusia berhati syaitan.  Mereka diibaratkan seperti serigala buas, hati mereka tidak mempunyai sedikit pun belas kasihan.  Mereka tidak suka menjauhi segala yang buruk dan mereka lebih suka melakukan pertumpahan darah.  Kalau engkau ikut mereka, mereka akan mendekati kamu, kalau engkau jauhi mereka, maka mereka akan mengumpat kamu.  Kalau engkau memberi amanat kepada mereka, mereka akan melakukan khianat padamu”.



adakah ia sedang terjadi sekarang? tolong fikir kan okey.

mungkin kita tak nampak. tapi,kita boleh rasa. just share. terima kasih membaca;) 
kalau suka like lah! :D

2 comments:

ADRIYAN AZRIL said...

basahkan mulutmu dengan zikruallah dan memuji keagungan DIA..hiasi malammu dengan tahajud kepada-NYA..insyaALLAH,,innallaha ma'ana...

melymelykalot said...

:)